Instagram

Facebook

overgang

Taboe: Vrouwen in de overgang

Nog altijd heerst er een taboe op het feit dat vrouwen in de overgang komen. Je denkt, als vrouw, eindelijk in een rustiger vaarwater te komen, je hebt vaak je carrière op de rit, eventuele kinderen worden zelfstandig en dan BOEM!

Bij de meeste vrouwen zal de overgang rond het 45ste levensjaar beginnen.

Stemmingswisselingen en gewichtstoename, gevolgd door nachtzweten, slapeloze nachten en opvliegers. En dan de wetenschap dat de overgang wel 10 jaar kan duren. Natuurlijk voel je je dan niet optimaal, sterker nog: je voelt je uitgeput, geïrriteerd, je kunt je slechter concentreren en sommige vrouwen voelen zich ronduit depressief.

En dan komen er ook nog de nodige kilo‘s bij terwijl je toch niet het idee hebt dat je anders eet. Dit is de schuld van de hormonen, met name de disbalans van de hormonen. Doordat het oestrogeen hormoon afneemt naar mate de je meer in de overgang komt, neemt vetweefsel een deel van de oestrogeen productie over. En je lichaam wil daar een lekker voorraadje van op slaan. Zo krijg je in de overgang gewichtstoename terwijl je gewoon hetzelfde eet als daarvoor. Gelukkig kun je door aanpassingen in je eet- en leefstijl gewichtstoename tegengaan. Ook heeft dit een positieve invloed op de stemmingswisselingen en zul je merken dat de hele wereld niet tegen je is.

En ik wil je, door professionele advisering en coaching, daarbij helpen. We gaan samen aan de slag om van de overgang geen lijdensweg te maken. Neem contact op dan bespreken we samen hoe we dit aan gaan pakken.