Instagram

Facebook

Bloemkoolschotel Vegetarisch

Bloemkoolschotel Vegetarisch

Op zijn tijd is het ook gewoon fijn om aardappelen en groenten te eten. Dit hoeft natuurlijk niet perse met een stukje vlees. Het is sowieso goed om af en toe geen vlees te eten en daarom gebruik ik dan ook een vleesvervanger, vegetarisch gehakt. Omdat het oog wat wil en ik het heel saai vind om aardappelen, gehakt en bloemkool zo op het bord te leggen maak ik er een ovenschotel van, afgewerkt met een acceptabel sausje.

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram vegetarisch gehakt
1 pond vastkokende aardappelen
1 bloemkool
1 ui gesnipperd
Kop water
50 ml halfvolle melk
2 theelepels mosterd
½ kippenbouillonblokje
50 gram geraspte kaas 30+
Peper & zout
Cayennepeper
Maïzena
Scheutje olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid het gehakt met peper zout en een beetje cayennepeper. Bak deze in een beetje olijfolie rul. Voeg de gesnipperde ui erbij. Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Laat de aardappelen 5 minuten koken. Snij van de bloemkool, niet al te grote, roosjes. Laat deze ook 5 minuten koken. Het sausje maak je door het water met het halve kippenbouillon blokje te laten koken. Voeg de halfvolle melk erbij en 2 theelepels mosterd. Kruid het geheel met peper, zout en cayennepeper. Voeg de geraspte kaas toe en laat deze even smelten. Bind de saus met een beetje naïzena.

Pak een ovenschaal en begin met het gehaktmengsel. Verdeel dan de aardappels over het mengsel. Verdeel de bloemkoolroosjes weer over de aardappelen. Schenk als laatste voorzichtig de mosterdsaus over de schotel. 15 minuten in de oven en klaar!

Macronutriënten per persoon:
Koolhydraten 37 gram | Eiwitten 27.5 gram | Vet 10 gram | Kcal 400 kcal