Instagram

Facebook

verse bolognesesaus

Bolognesesaus

Recept voor 2 personen. Pastasaus is bij uitstek een saus die bij de meeste huishoudens gewoon uit een pakje, zakje of potje komt. Dit is ook vaak het eerste gerecht wat wegvalt bij een dieet. Je kunt heel makkelijk zelf een gezonde, voedzame saus maken die bij de meeste pastasoorten past. Heb je een keer zelfgemaakte bolognesesaus geproefd dan wil je nooit meer terug. En wil je het helemaal verantwoord doen neem je natuurlijk volkoren pasta. Niet meer dan 50 gram per persoon (ongekookt gewogen)

Ingrediënten per portie:
300 gram kipstukjes
2 uien
1 courgette
1 rode paprika
1 winterwortel
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
200ml runderbouillon
Zeker 3 eetlepels Italiaanse kruiden
Peper & zout
Scheutje olijfolie
Scheutje rode wijn
15 gr maïzena

De kipreepjes bak je aan in een koekenpan in een scheutje olijfolie. Snipper de uien en bak deze mee met de kipreepjes. Snij de winterwortel in kleine stukjes en ook deze worden meegebakken. Voeg daarna de in kleine stukjes gesneden paprika en courgette toe. Na 5 minuutjes voeg je de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe. Naar smaak peper & zout en de Italiaanse kruiden toevoegen. Nu het scheutje wijn bijvoegen. Het geheel op een laag vuur ongeveer 45 minuten laten pruttelen. Is de saus nog te dun? Maak hem voller met de maïzena (vergeet deze niet eerst in een schaaltje koud water op te lossen, anders krijg je klontjes in de saus). Lekker met pasta maar ook met courgetti. Je kunt er nog een paar snippers Italiaanse kaas over strooien. Eet smakelijk!

Macronutriënten per persoon:
Koolhydraten 54 gram | Eiwitten 40 gram | Vet 4 gram | Kcal 450