Instagram

Facebook

CourgetteTaart

CourgetteTaart

Als je een keer iets anders dan anders op tafel wil zetten is deze courgettetaart een feestje. De bodem is van filodeeg waardoor het geen caloriebom wordt wat wel met een hartige taart bodem het geval is. Behalve courgette verwerk ik er ook een rode ui en paprika in. Paprika gebruik ik best veel in gerechten. Deze veelzijdige groente bevat namelijk ontzettend veel vitaminen, vezels en antioxidanten. En dat is mooi meegenomen.

De taart bevat een aantal plakken Serranoham maar het is ook mogelijk de vegetarische versie te maken (je laat gewoon de ham weg). Vergeet alleen niet de rest van de ingrediënten dan meer te kruiden).

Wat heb je nodig voor 2 personen:
Een dichte taartvorm met een diameter van 26 cm Een mixer
5 plakjes ontdooide filodeeg
2 courgettes
3 eieren
20 ml halfvolle melk
1 rode paprika
1 rode ui
Peper & zout
Een snuf chilivlokken
6 plakjes Serranoham
Een scheutje olijfolie
70 gram fetakaas

Kwast de taartvorm in met een dun laagje olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schaaf met de kaasschaaf dunne plakken van de courgette. Snij de paprika en ui in blokjes. Bak de ui en de paprika even aan in een koekenpan met anti - aanbak laag. Bekleed de taartvorm met het filodeeg op zo een wijze dat je geen gaten hebt. Laat de uiteinde een beetje over de vorm hangen. Bekleed de deeg bodem met plakjes courgette. Daarop kun je de paprika en ui deponeren. Rol de resterende courgette op en zet er zoveel mogelijk neer. Mix op de hoogste stand de eieren met de melk zodat er een schuimige massa ontstaat. Voeg op het laatste moment de kruiden erbij. Giet heel voorzichtig het eimengsel in de taart zodat de rolletje niet omvallen. Rol 4 of 5 plakken ham op en zet deze er voorzichtig bij. Kruimel over het geheel de fetakaas. De taart kan nu 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Macronutriënten per persoon:
Koolhydraten 24 gram | Eiwitten 31 gram | Vet 26 gram | Kcal 480