Instagram

Facebook

Goulash

Goulash

Als het een beetje herfstachtig weer is smaakt een goed gevulde goulash het lekkerst. Neem er wel de tijd voor want het moet lang pruttelen. Goulash maken lijkt ingewikkeld maar als je het een keer zelf hebt gemaakt met verse ingrediënten, in plaats van uit een pakje, wil je nooit meer anders. De basis is tomaten en daar combineer je groente in die jij lekker vindt of nog in de koelkast hebt liggen (zo is de goulash uiteindelijk ook ontstaan). Goulash maak je in een wat grotere hoeveelheid maar is makkelijk in te vriezen. Zo kun je er 2 keer van genieten. Het recept is voor 4 personen.

Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
700 gram magere runderlappen
1 grote ui
1 rode paprika
1 groene paprika
Handje sperziebonen in stukjes gesneden
blikje tomatenblokjes
1 runderbouillonblokje
Scheutje witte wijn
Peper & zout
1 ½ theelepel paprikapoeder mild
½ theelepel cayennepeper
Maïzena
1 eetlepel vloeibare bakboter
Heet water

Snij de runderlappen in blokjes en kruid deze met peper & zout. Verhit een braadpan met de boter en bak de blokjes rondom bruin. Snij de ui en paprika in stukjes. Voeg deze bij de blokjes en laat deze 3 minuten meebakken. Voeg de tomatenblokjes toe en het bouillonblokje. Schenk daarna heet water bij het mengsel zodat het vlees bijna onder het vocht zit. Let op: gebruik heet water anders wordt het vlees taai! Nu kan ook het scheutje witte wijn erbij. Kruid het met paprikapoeder en cayennepeper. Plaats de deksel op de pan en laat de goulash minimaal 2 ½ uur sudderen op een heel laag vuur. Roer de goulash af en toe om. De sperzieboontjes kun je 20 minuten voor het einde toevoegen. Als de goulash klaar is bind je hem met maïzena zodat het een stevige goulash wordt. Lekker met rijst en een frisse salade. Eet smakelijk.

Macronutriënten per persoon:
Koolhydraten 9 gram | Eiwitten 37.5 gram | Vet 5 gram | Kcal 305