Instagram

Facebook

Vegetarische spinazie feta taart

Vegetarische spinazie feta taart

Door alle heerlijke recepten die je voorbij ziet komen voldoet een bordje spinazie met een gekookt eitje niet meer bij ons thuis. Het is dus een hele kunst om genoeg groente in een leuk jasje te gieten. Spinazie is een groente die vol zit met vitamine K,C en A. Deze groente moet toch af en toe op het menu staan. Ik maak de bodem van filodeeg en de combinatie van spinazie, rode ui, zongedroogde tomaatjes en feta is goddelijk.

Ingrediënten voor 4 personen:
Een dichte taartvorm met een diameter van 24 cm
3 plakjes filodeeg
300 gram spinazie
1 rode ui
5 zongedroogde tomaatjes
250 gram vegetarisch gehakt
3 eieren
1 dl halfvolle melk
50 gram fetakaas
Peper & zout
Cayennepeper
Half theelepeltje Cayenne peper
Eetlepel gedroogde Griekse kruiden

Kwast de taartvorm in met een dun laagje olijfolie en bekleed de taartvorm met het filodeeg op zo een wijze dat je geen gaten hebt. Laat de uiteinde een beetje over de vorm hangen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid het vegetarisch gehakt en bak het rul. Snij de rode ui in ringen en bak deze ongeveer 2 minuutjes. Haal de ui uit de pan en bewaar deze even apart. Nu voeg je de spinazie toe en bakt dit totdat het gaat slinken. Mix op de hoogste stand de eieren met de melk zodat er een schuimige massa ontstaat. Voeg op het laatste moment de kruiden erbij.

Nu gaan we stapelen. Op het filodeeg komt het gehakt. Dan voeg je de spinazie toe, gevolgd door de uienringen. Voeg daarna de zongedroogde tomaatjes toe. Nu giet je het eimengsel erover heen. Als laatste kruimel je de fetakaas over de taart. 20 minuutjes in de oven en het diner is klaar. Eet smakelijk!

Macronutriënten per persoon:
Koolhydraten 32 gram | Eiwitten 34 gram | Vet 10 gram | Kcal 430 kcal