Instagram

Facebook

Zoete Aardappelen

Zoete aardappelen

Je zal ze vast wel gezien hebben in de supermarkt of bij de groenteboer, de zoete aardappel. Als je eens wat anders wilt eten dan de normale pieper is dit een goed alternatief. Hij smaakt iets zoeter als de gewone aardappel. De voordelen ten opzichte van de gewone aardappel zijn er zeker. De zoete aardappel bevat meer vezels, vitaminen en mineralen en je bloedsuikerspiegel stijgt minder snel van de zoete aardappel. Dit samen met de zoete smaak zorgt dat je langer verzadigd bent.

Je kunt de zoete aardappel op vele manieren klaarmaken en verwerken. Ik heb gekozen voor frietjes uit de oven.
Lekker met een stukje kip en een salade.

Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
300 gram geschilde zoete aardappelen
1 theelepel paprikapoeder
Een scheutje olijfolie

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schil de aardappelen, snijd ze in reepjes en verdeel ze over de bakplaat. Strooi er wat milde paprikapoeder over. Nu nog een klein scheutje olijfolie erbij en schep de frietjes om. Laat ze in 30 minuten gaar worden. Halverwege moet je ze nogmaals een keertje omscheppen.

Macronutriënten per persoon:
Koolhydraten 32 gram | Eiwitten 16.5 gram | Vet 1.2 gram | Kcal 215