Instagram

Facebook

Champignonsoep

Champignonsoep

Recept voor vier personenen. Soep is lekker makkelijk te maken. Maak bijvoorbeeld een dubbele portie en vries een portie in voor later. Soep bij de lunch is uitstekend om een flinke portie groente binnen te krijgen. Een warme portie soep gecombineerd met een stevig stuk brood geeft een voldaan gevoel waarop je verder kunt!

Klein scheutje olijfolie
250 gram champignons of gemengde bospaddenstoelen
1 ui
1 liter water
4 kippenbouillonblokjes
100 ml Kookroom light
2 eetlepels maïzena

Snij de ui en de paddenstoelen in stukjes. Giet de olijfolie in een grote kookpan en laat deze heet worden. Fruit de ui. Als deze glazig wordt voeg je de gesneden paddenstoelen toe. Zet het vuur iets lager. Bak de paddenstoelen ongeveer 5 minuten. Schenk dan het water erbij, dan kun je de bouillonblokjes erbij doen. Laat de bouillon koken. Als laatste schenk je de kookroom light erbij. Om de soep te binden gebruik je de maïzena. Wel eerst even een papje van maken met koud water, anders krijg je klontjes in de soep. Serveer met een stukLekker met een stuk donkerbruin brood.

Macronutriënten per portie:
Koolhydraten 6.5 gram | Eiwitten 3.2 gram | Vet 4 gram | Kcal 78