Instagram

Facebook

Courgettesoep

Courgettesoep

Soep is bij uitstek om lekker veel verse groente in te verwerken. Courgette is een zeer veelzijdige groente die je in heel veel gerechten kunt gebruiken. 1 daarvan is vers soep. Soep kun je in grote hoeveelheid klaarmaken en daarna in porties invriezen. Altijd handig als je een keer minder tijd hebt, kun je een snel een lekker makkelijke maaltijd op tafel zetten. Lekker met 2 volkorenboterhammen of volkoren crackers.

Recept voor 4 personen:
1 liter water
2 courgettes
1 ui
Scheutje olijfolie
4 kippenbouillonblokjes
100 ml kookroom slank
Peper & zout
100 gram zalmsnippers

Snij de courgette en de ui in blokjes. Verwarm de olie in een kookpan. Als de olie heet is kunnen de ui stukjes erbij. Laat dit ongeveer 3 minuten bakken. Tijd om de courgette erbij te doen. Bak deze een minuutje mee. Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe. Laat alles 10 minuten koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer de stukjes ui en courgette tot een gladde soep. Nu kan de kookroom erbij. Indien nodig nog wat peper en zout en het kan in een soepkom. De zalmsnippers kun je nu in de kom verdelen. Eet smakelijk!

Macronutriënten per kom:
Koolhydraten 6 gram | Eiwitten 7.5 gram | Vet 5 gram | Kcal 100