Instagram

Facebook

Quesadilla

Quesadilla’s

Dit is de Mexicaanse variant op een tosti en gevuld met heel veel groenten. Je maakt ze van wraps en het liefst de volkoren variant. Je kunt er 2 op elkaar leggen met allemaal groentevulling erin maar je kunt er ook voor kiezen om ze mooi dicht te maken. Hier geef ik de voorkeur aan, het wordt bij mij anders een kliederboel.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
4 volkoren wraps, middelgroot
½ rood pepertje zonder zaden
1 rode paprika
1 courgette
½ blikje mais
1 avocado
Beetje citroensap
Klein stukje rode peper
1 teentje knoflook
40 gram 30+ kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de avocado, het kleine stukje rode peper, teentje knoflook en citroensap door elkaar zodat je een gladde substantie hebt. Smeer een dun laagje op de wraps. Snij alle groenten in zeer kleine stukjes en bak deze in een koekenpan. Voeg zout & peper en kruiden naar smaak toe. Als de groenten gaar zijn vul je de wrap op zo een manier dat de randjes zichtbaar blijven. Strooi er wat geraspte kaas bij. Bestrijk de randjes met een beetje water. Druk daarna de wraps goed dicht met een vork. Plaats de Quesadilla’s 5 minuten in de oven. De overgebleven mix van avocado kun je gebruiken als een dip. Eet smakelijk!

Macronutriënten per portie:
Koolhydraten 41 gram | Eiwitten 13 gram | Vet 16 gram | Kcal 375