Instagram

Facebook

onbijten met Bananenpannekoekjes

Bananenpannekoekjes

De naam zegt het al. Pannenkoekjes met banaan. Je hebt er alleen ei, banaan en kaneel voor nodig. Om ze een beetje fluffy te krijgen roer ik er nog een theelepeltje bakpoeder door. Als topping kun je er lekker wat fruit en magere kwark over doen. Vers fruit is natuurlijk het lekkerst maar dit is niet het hele jaar te krijgen. Je kunt ook kiezen voor de diepvriesvariant.

Zo maak je een heerlijk gezond ontbijt:
1 rijpe banaan
1 ei
Snufje kaneel
50 gram bosvruchten
50 gram magere kwark
Theelepel bakpoeder

Prak de banaan zodat er geen grove stukken meer inzitten. Meng het ei er goed door en voeg een snufje kaneel en de bakpoeder erdoor. Verwarm een beetje olijfolie in de koekenpan en maak met een juslepel 3 mooie ronde pannenkoekjes. Zet het vuur wat lager en bak de pannenkoekjes om en om bruin. Als ze klaar zijn kunnen ze op het bord met het fruit en de kwark.

Macronutriënten per portie:
Koolhydraten 29 gram Eiwitten 12 gram Vet 5 gram Kcal 217