Instagram

Facebook

Lekker ontbijten met Dadel KaneelBrood

Dadel KaneelBrood

Als je op de voeding let is het vooral hartig wat je eet. Ik ben dus op zoek gegaan naar een gezonde combi om brood te bakken die zoet smaakt en waar ik geen beleg op hoef te doen. Na een aantal keren uitproberen kom ik tot dit overheerlijke recept. Je kunt het als ontbijt nuttigen maar een plakje mee in de tas is ook aan te bevelen.

Ingrediënten voor 12 plakjes:
100 gram dadels
200 gram speltmeel
100 gram meergranen brood meel
200 ml karnemelk
4 eetlepels honing
3 theelepels koekkruiden
1 theelepel kaneel
1 zakje bakpoeder
Handje gemengde ongebrande nootjes

Warm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Ontpit de dadels en laat deze 10 minuten weken in heet water. Meng de beide soorten meel samen met de kaneel, koekkruiden en bakpoeder. Giet de dadels goed af en dep ze een beetje droog. Maak de dadels fijn met een staafmixer. Er zit nu veel dadel aan de staafmixer, hiervoor giet je de karnemelk en honing bij de kleingemaakte dadels. Zet de staafmixer op een niet te harde stand en meng dit door elkaar (hierdoor spoelt ook de dadel van de staafmixer af). Giet dit al roerende met een plastic spatel bij de droge ingrediënten totdat alles goed gemengd is en een compact beslag is geworden. Als laatste strooi je er een notenmengsel naar keuze bij. Vul nu het bakblik. Laat het brood 50 minuutjes in de oven en je hebt een zoet, voedzaam en vooral lekker ontbijt. Snij als het brood is afgekoeld plakjes en vries deze in. Zo heb je altijd een voorraadje. Eet smakelijk

Macronutriënten per plak:
Koolhydraten 15.7 gram | Eiwitten 2.4 gram | Vet 2.2 gram | Kcal 95