Instagram

Facebook

Eierkoeken

Eierkoeken

Iedereen kent ze wel. Lekkere luchtige eierkoeken. Ik vind ze in ieder geval zalig en je hebt echt het gevoel dat je wat gegeten hebt. Echter de eierkoeken die je in de winkel koopt zitten boordevol met suiker. En dat is wat we nu net niet willen in een gezonde leefstijl. Nu is er op internet genoeg te vinden over gezonde eierkoeken maar ik wil je mijn recept toch niet onthouden. Je kunt ze, in de koelkast, 4 dagen bewaren maar ik denk dat dat niet nodig zal zijn. Deze vindt iedereen lekker en zijn zo op! Ik gebruik amandelmeel. Wel iets duurder maar daar krijg je wel heerlijke, zoete, luchtige eierkoeken van.

Ingrediënten voor 9 eierkoeken:
4 eieren
200 gram amandelmeel
Theelepel kokosrasp
3 eetlepels agavesiroop
2 theelepels bakpoeder
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng met een mixer de eieren en de agavesiroop zolang dat er een schuimige massa ontstaat ( ongeveer 3 minuten). Schep daarna voorzichtig met een plastic pollepel het meel, de bakpoeder en de kokosrasp erdoor heen. Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak hier 9 gelijke rondjes op. Laat de koeken 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, anders zijn ze nog te zacht om eraf te pakken.

Macronutriënten per koek:
Koolhydraten 4.7 gram | Eiwitten 6.3 gram | Vet 12.5 gram | Kcal 160