Instagram

Facebook

Gepofte rijst repen

Gepofte rijst repen

Ook zo een zin in chocolade? Maar geen zin in een caloriebom met snelle suikers? Maak dan deze repen. Ze zijn zo makkelijk om te maken. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Ze zijn dan ongeveer 5 dagen houdbaar.........maar bij mij waren ze toen allang op!

Wat heb je er voor nodig?
100 gram gepofte rijst
75 gram ongezouten gemengde noten
75 gram pure chocolade
3 eetlepels honing
1 eetlepel pindakaas zonder toevoegingen
1 eetlepel kokosolie
Snufje zout

In een pannetje smelt je de pindakaas, de kokosolie, de honing en de chocolade. Maak de nootjes fijn. Meng de gesmolten ingrediënten goed door elkaar met de gepofte rijst en de nootjes. Bekleed een schaal of bakblik met bakpapier. Stort het mengsel in de schaal en druk deze heel stevig aan. Laat het minimaal 2 uur hard worden in de koelkast en snij er daarna repen van. Goed voor 10 repen.

Macronutriënten per reep:
Koolhydraten 12.2 gram | Eiwitten 3.2 gram | Vet 8.5 gram | Kcal 140