Instagram

Facebook

havermout koekjes

Havermout Koekjes

Een koekje bij de koffie of thee is heel gewoon in Nederland. Er is dan ook een enorme keuze in het winkelschap. Deze koekjes bevatten meestal veel suikeren verborgen vetten. Je kunt heel simpel zelf een weekvoorraadje koekjes bakken die gezond zijn en zonder toevoeging van suiker.

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes:
150 gram havermout
75 gram gemengde noten
Een eetlepel kokosolie
1 ei
35 gram krentjes
2 eetlepels honing
Een scheutje water
Cacaopoeder naar smaak

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng de havermout en de noten fijn in een keukenmachine. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en kneed er met hand een bal van het beslag. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak 15 balletjes van het beslag en druk deze een beetje plat met een lepel. Laat de koekjes in 15 minuten garen in de oven. Even afkoelen en dan.....smullen maar. De koekjes zijn in een afgesloten pot ongeveer 2 weken houdbaar.

Macronutriënten per koekje:
Koolhydraten 7.3 gram | Eiwitten 2.5 gram | Vet 3.8 gram | Kcal 75 |