Instagram

Facebook

Maiskoekjes

Mais koekjes

Naast zoete tussendoortjes heb je natuurlijk ook wel eens trek in een hartige variant. Daar zijn deze maiskoekjes erg geschikt voor. Ik heb hier volkorenmeel voor gebruikt omdat deze vele malen beter is dan het witte meel. Mais is een groente, bevat veel vezels die de spijsvertering stimuleren en je een verzadigd gevoel geven. En in mais zitten vitamine B1, B5 en B11 wat ook mooi meegenomen is. Al met al een gezonde voedzame snack.

Ingrediënten voor 10 maiskoekjes:
200 gram tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
Klein blikje mais
150 ml halfvolle melk
2 eieren
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
Een paar chilivlokken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat het een beetje grof van textuur. Verdeel het mengsel in gelijke rondjes op het bakpapier en bak de koekjes eerst 10 minuten aan de ene kant, even omdraaien en dan nogmaals 10 minuten.
De koekjes zijn zowel warm als koud erg lekker.

Macronutriënten per koekje:
Koolhydraten 14.5 gram | Eiwitten 4 gram | Vet 1.7 gram | Kcal 94 kcal